Experiències a escoles

La primera pràctica que vàrem portar a terme a una escola d'infantil va ser a Primer, a l'assignatura Bases Didàctiques i Disseny Curricular, el primer quadrimestre.

El meu grup estava format per na Maite Gener, na Natalia Vinent i na Lali Novo.
Vam confeccionar una unitat didàctica sobre els 5 sentits, i vam fer diverses
activitats amb un grup de P3 del CEIP Antoni Joan, a Maó.

Primerament vam explicar quins són els 5 sentits i quins òrgans identifiquen els 5 sentits;
després d'això, havíem construït un Mr. Potato al qual els nens li van aferrar les parts que corresponien als sentits: els ulls, les orelles, les mans, la llengua i el nas.
Finalment vàrem fer un activitat que els va resultar màgica, amb botelles que contenien aigües de diferents colors i purpurina, vàrem apagar els llums i amb una pila anàvem enfocant els bòtils.

Com a primera experiència va ser genial! Els nens ens van acollir molt bé i la mestra també. Ens ho vam passar pipa!

Els 5 sentits

_________________________________________________________________________________________

Al segon quadrimestre, a partir de l'assignatura Aprenentatge de les llengües en contextos multilingües, vam poder assistir a una altra escola.
Na Maite Gener i jo vàrem anar a Sa Graduada a Maó, amb un altre curs de P3, on els vàrem fer activitats relacionades amb les paraules.
Primer vam jugar a paraules encadenades; els nens, per grups, havien d'encadenar una sèrie de paraules que nosaltres havíem preparat, plastificades i amb un dibuix.
La segona activitat, que va tenir més durada, consistia en dues il·lustracions d'en Teo, una a la platja i una altra al port. Els nens havien d'aferrar les paraules que nosaltres els donàvem a la part on corresponia del dibuix.

Ens vam sentir acollides i la mestra ens va fer algunes fotos, a continuació us en poso una!
____________________________________________________________________________________________

Ja a segon, al primer quadrimestre, amb les assignatures d'Observació i Documentació i Estratègies d'Intervenció Educativa (I), vam haver de realitzar un projecte de disseny d'escenaris i observació amb els registres adequats.
En aquest cas va ser a l'escoleta Es Pouet d'Alaior, amb nens de P2.
El meu grup, format per na Maite Gener, na Natalia Vinent i na Lali Novo, vam fer un projecte anomenat L'arena i el mar.
Vam recollir arena de 4 platges diferents (Son Bou, Es Grau, Binimel·là i Cavalleria), algues, cargols de mar, estrelles de la mar... I vam dissenyar 4 escenaris per 4 sessions. 4 fillets van venir a jugar a cada sessió, mentre nosaltres feiem la nostra pertient feina de la part d'Observació.
Aquí us deixo també una foto de l'escenari de la primera sessió.