lunes, 5 de marzo de 2012

"Todo lo que realmente necesito aprender lo aprendí en el parvulario"


En el primer seminari amb en Ramón Bassa, professor de l'assignatura Habilitats lingüístiques, va citar un llibre el títol del qual em va cridar l'atenció i és el títol d'aquesta nova entrada. Com que em vaig apuntar el títol vaig voler indagar una mica per internet i saber de què tracta.
Todo lo que realmente necesito aprender lo aprendí en el parvulario, és un llibre de l'autor Robert Fulghum.

A partir d'una pàgina d'internet (trobem la referència baix d'aquesta publicació), he pogut extreure algunes frases que diu i no tenen desperdici:

"La sabiduría no estaba en la cima de la montaña de la universidad, sino allí, en la arenera."
"Los adultos no juegan al escondite. Al menos, no para divertirse. Es una lástima" 

Són frases que potser ens resulten absurdes, però pensem-hi. Els adults gairebé no tenim temps per divertir-nos, per passar-ho bé. Estem tot el dia amunt i avall, amb coses al cap, amb problemes, buscant solucions a aquests problemes, i no deixem temps a la diversió, al descans. No en deixem perquè no en tenim, perquè la societat moltes vegades ens exigeix que faguem tot allò i més.
A l'escola infantil aprenem tot allò que de grans és vital. Algunes de les coses que anomena Fulgham:

Compártelo todo.
Juega limpio.
No le pegues a la gente.
Vuelve a poner las cosas donde las encontraste.
Limpia siempre lo que ensucies.
Pide perdón cuando lastimes a alguien.
Lávate las manos antes de comer. 

Agafem aquestes frases i traduim-les en ítems adults. Tot això i molt més ho hem après allà, a l'escola infantil. Una etapa que encara molts creuen que no és del tot necessària i que basta en escolaritzar els nens a primer de Primària. Des d'aquí vull recalcar la importància de l'etapa 0-6, i tot el que d'ella se'n deriva!

Per acabar us deixo amb un vídeo que he extret de la mateixa pàgina. "MI TESIS PREESCOLAR, LICENDIADO EN ARENERO", mireu-lo! és molt graciós!






[ Font: http://letras-uruguay.espaciolatino.com/aaa/gonzalez_rouco_maria/todo_lo_que_realmente_necesito.htm ]

1 comentario:

  1. "Que entre baldes (poalets) y palitas, puede aprenderse a vivir"; "Que gana el que se divierte y está dispuesto a perder"
    Sí senyora, grans veritats, Esteh! I sa cançó té tota sa raó :D

    ResponderEliminar